- Połączenie ziaren arabiki z dodatkiem ziaren robusty (w stosunku 6:4). Ziarna zostały dobrane tak aby, kawa była aromatyczna ale bez nadmiaru kwasowości i goryczki. Mieszankę poddano mocnemu wypaleniu które, wzmocniło aromat kawy.
Kawa mielona Pellini Espresso Bar Tradizionale No.42
Połączenie ziaren arabiki z dodatkiem ziaren robusty (w stosunku 6:4). Ziarna zostały dobrane tak aby, kawa była aromatyczna ale bez nadmiaru kwasowości i goryczki. Mieszankę poddano mocnemu wypaleniu które, wzmocniło aromat kawy oraz nieco zredukowało zawartość kofeiny. Mimo to, Superiore jest bardzo intensywną kawą która, będzie wręcz idealna na rozpoczęcie dnia.
Profil smakowy kawy
Kawa Pellini Espresso Superiore Tradizionale jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku bez nadmiaru kwasowości czy goryczy. Kawa idealna do zaparzenia aromatycznego espresso. Bardzo dobrze sprawdzi się również jako baza do kaw mlecznych typu cappuccino czy latte.
Intensywność (8/10)
Kwasowość (3/10)
Body (6/10)
Aromat (8/10)
Crema
Trwała
Idealna do:
Espresso, Kawa czarna, Cappuccino, Latte